24 Aralık 2016 Cumartesi

Sigaranın zararları

Sigaranın zararları


Sigaranın zararları


Sigara dumanı başta sigaranın zararları saymakla bitmez.Nikotin olmak üzere 4000’den fazla kimyasal barındırır nikotin tütün bitkisinden elde edilen Ve doğal şekilde oluşan renksiz bir maddedir.Nikotin bağımlılık yapan bir uyuşturucudur.Sigaranın zararları deyip geçmeyin,  Bu uyuşturucunun en yaygın biçimi sigara içmektir sigara içmek pek çok önlenebilen hastalıkların nedenidir.


Sigaranın zararları -2


Nikotinin beyin ve vücut üzerindeki etkisi karmaşıktır. Her sigara içen kişi bir ile iki ml. nikotin alır. nikotine maruz kaldıktan hemen sonra uyuşturucunun böbrek üstü bezlerini Uyarması Ve sonucunda epinefrin olarak bilinen adrenalinin salgılanmasıyla birlikte kafasının iyi olduğunu hisseder.Adrenalin hücumu tansiyon,solunum sorunları ve kalp atışının hızlanmasına yol açar.Nikotin aynı zamanda  beyinde dopomin salgılanmasına neden olur  Dopomin salgılanması sigara içenin nikotine mahruz kaldıktan sonra diğer psiko aktif uyuşturucularla benzer şekilde Bir mutluluk duygusu tecrübe etmesini sağlar kafanın iyi olması ve öfori hissetme bağımlılık yapıcının etkisini arttırır.Ayrıca  tekrar tekrar maruz kalma aynı uyarıcı etkiyi yapması için Bir uyuşturucunun yüksek dozda gerekmesi, durumu yani toleransın artması ile sonuçlanır. Yeterli seviye de nikotin alınmadığın da sigara içen kişi nikotin yoksunluğu belirtileri yaşar.


Sigarada katran dahil bir çok zehir bulunur.Bu dış etmenden alınan zehirli maddeler sonucunda vücut hastalanır, bozulmaya başlar. Hastalıklar baş göstermeye, sağlığının bir kısmını tamamen kaybederek bununla karşı karşıya gelir.Ancak yapacak fazla bir şey kalmamış olsada zararın neresinden dönerseniz dönün kardır.Sizde insanları bilinçlendirin ve bu konuyu onlarla lütfen paylaşın.



Sigaranın zararları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder