20 Aralık 2016 Salı

Soğan Faydaları

Soğan Faydaları


soganinfaydalari

Soğan Faydaları


Soğan mucizesiyle hayatta kalmanın 10 yolu ve  nelerdir


Soğan Faydaları 1.Öksürüğe son


Soğanın suyunu içmek öksürüğünüzü tamamen kesecektir. Kokusunu sakız ve macun yardımı ile bastırabilirsiniz.


2.Ateş düşürücü


Bir parça soğanı çorabınızın içine yani ayak tabanınıza yerleştirdiğiniz takdirde ateşiniz düşecektir.


3.Nezleyi unutun


En iyi antibiyotiklerden olan soğanı çayınızın içerisine bir parça atıp kaynatıp içebilirsiniz. Bununla birlikte tuzlu soğan halkaları yiyin ve uyuyun bir şeyiniz kalmayacaktır.


4.Kulak uğultusuna, çınlamasına, ağrımasına son


Kulağınızdaki çınlama,uğultu ağrı gibi sorunlar için soğan kesinlikle etkili bir çözümdür. Soğanı ikiye bölüp göbeğini kulaklarınıza tıpa gibi koyduğunuz zaman birkaç saat sonrasında etkiyi göreceksiniz.


5.Psikolojik destek


İnsanların bazen ağlamaya ihtiyacı vardır. İçimizde biriktirmek iyi bir şey değildir. Sırf bu yüzden bazen saçma sapan şeylere ağlarken kendimizi buluyoruz. Kötü olduğunuz zamanlarda soğan doğrayıp ağlayabilirsiniz bu size ruhen gerçekten iyi gelecektir.


6.Deriye yama olarak soğan


Yaralanmalarınızda ve yanık problemlerinizde Aloe Vera’ya ihtiyaç duyarız. Ancak her zaman bulmak mümkün olmamaktadır. Her zaman bulabileceğiniz başka bir çözüm ise soğandır. Soğanın içinde bulunan zarlar Aloe Vera ile aynı özelliğe sahiptir. Bu yüzden sorun yaşadığınız bölgede kullanabilir faydasını gözünüzle görebilirsiniz.


 


  1. Yanık İzlerini yok etmede soğan

Soğan sadece yaralanma ve yanıklarda kullanılmamaktadır. Cerrahi operasyondan sonra kalan izleri yok etmede çok işe yaramaktadır.


8.Enfeksiyona karşı soğan


Enfeksiyonlu bir yaranız bulunuyorsa hastaneye gidene kadar size yardımcı olacaktır soğan.


Bir dilim ekmeğin üstüne sütü kaynatıp döktükten sonra üzerine soğan rendeleyip yara olan bölgeye sarın iki saat sonra enfeksiyon vücudunuzdan atılacaktır.


9.Güneş yanıklarına birebir soğan


Güneş yanıklarında soğan çok etkilidir. Yanık bölgenize soğan dilimi koyarak bekletin suyunu  çektikten sonra üzerine bir yumurta akı sürerek tedavi edebilirsiniz.


  1. Arı ve sinek sokmalarında soğan

Arı ve sinek sokmalarında soğan yine çok etkili bir çözümdür. Ama bu sefer soğanı vücudunuza sürmeyeceksiniz. Evinizin bazı yerlerine soğan kesip koyarsanız arı ve sinekler bu bölgeye gelmeyeceklerdir.


Soğan Faydalarını öğrenebildiğimiz kadar sizlere aktarmaya çalıştık.


 



Soğan Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder