20 Aralık 2016 Salı

Sivilce ve izleri yok eden maske tarifleri

Sivilce ve izleri yok eden maske tarifleri


Sivilce Maskesi


Kadınların korkulu rüyası olan sivilce izleri, akneler ve siyah noktalar en önemli cilt sorunlarının arasında yer almaktadır. Bu cilt sorunlarından kurtulmak için kozmetik ürünleri tercih etmemelisiniz. Çevrenizde insanlardan duyduğunuz kremleri alıp kullanmak en büyük hatalar arasında yer almaktadır. Herkesin cilt tipi farklıdır. Kendinize en uygun ürünü seçmelisiniz yoksa cilt yapınızı iyice bozabilirsiniz.sivilce nasıl geçer ünlüler sivilceden nasıl kurtulur birlikte inceleyelim.


Cilt bakımı için yapmanız gerekenler :


 


  • Vücudunuzda çıkan hiçbir sivilceyi sıkmamalısınız. Sıkmadan duramıyorsanız sivilce izleri oluşmaması için özel metal çubuklar yardımı ile sıkabilirsiniz.

  • Makyaj fırçalarınızın hepsini haftada bir kez kesinlikle temizleyin. Temizlemediğiniz zaman sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebep olursunuz.

  • Yüze her gün yapılan peeling işlemi ve maske zararlıdır. Her gün uygularsanız yeni canlı derilerinizde yok olacaktır.

  • Sigara içmek ve içilen ortamlarda uzun süre yer almak cildinize çok fazla hasar vermektedir. Cildinizde sararma ve lekelerin oluşmasına sebep olur.

  • Yaşlandığınız zaman cildinizde ciddi bir şekilde sarkmalar ve kırışıklıklar olmasını istemiyorsunuz bu söylediğimiz maddeleri dikkate almalısınız.

 


Sivilce ve izleri yok eden maske tarifleri – Sivilceleri ve izleri yok eden Limon maskesi:


 


Yapılışı: Bir çorba kaşığı limon suyunu iki çorba kaşığı balı karıştırıp kaynatın. Soğumaya başladıktan sonra cildinize güzelce sürün. 15 dakika bekletip yıkayın. 10 gün boyunca bu maskeyi uygularsanız sivilcelerden tamamen kurtulursunuz.


sivilce


Sivilce ve izleri yok eden maske tarifleri – Limon ve yumurta akı ile sivilce maskesi:


1 çay kaşığı limon suyu


-1 yumurta akı


 


Yapılışı; Limon suyu ve yumurta akını karıştırıp yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Haftada iki defa uygulayabilirsiniz.


 


Gül suyu ile sivilce maskesi:


Gül suyu iyi bir cilt temizleyicidir.


Yapılışı ; 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı gül suyunu karıştırıp cildinize sürün ve 20 dakika bekletip ılık su ile durulayın.


 


 


 


 


 


Gül suyu ile sivilce maskesi 2:


-100 ml gül suyu


-2 yemek kaşığı bal


-2 yemek kaşığı şeker


-2 yemek kaşığı e vitamini yağı


Yapılışı ; Malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. 3-4 dakika boyunca pamuk yardımı ile cildinize masaj yaparak uygulayın ve ılık su ile durulayın.


 


 


Kil ve limonlu maske: 


1 çay kaşığı kil


1 çay kaşığı aspirin tozu


1 çay kaşığı limon suyu


 


Yapılışı; Bütün malzemeleri bir kaseye koyun ve karıştırın. Sivilcelerinizin çok olduğu bölgeye karışımı uygulayın. 10 dakika bekletip durulayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.


 


Bal ve elma maskesi: 


1 elma


-4 yemek kaşığı bal


 


Yapılışı ; Elmayı rendeleyin ve üzerine balı ekleyip iyice karıştırın. Karışımız yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletip durulayın.


 


 



Sivilce ve izleri yok eden maske tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder