17 Aralık 2016 Cumartesi

Üre Nedir Üre Yükselmesi

Üre Nedir


Üre Nedir


Ure nedir


Vücudumuz bir kainattır.Tabiki bunu keşfetmek , sağlımızı korumak için vucüdumuza iyi bakmalıyız.Bunun sırrı yediklerimiz yemekler ve içtiğimiz içeceklerimizden en önemlisi spor yapmakdan geçiyor.Vücudumuza giren tüm vitamin mineral ve azot türevi yiyecekleri yakmamız gerekir.Bunu şu örnekle açıklayabiliriz ; Üre Nedir


Çok yağlı yiyecekler yersek kilo alırız.Yada bu yiyecekleri vücudumuzdan yakarak atmazsak kilo alırız.Bu ne anlama geliyor ? Yediğimiz tüm yiyecekleri vücudumuz atar.Ancak bunu bazı durumlarda dolaşım ve diğer problemlerden vücudumuzdan atamadığımız her madde hastalanmamıza sebep olur.Üre hastalığı nedir , vücudumuzdan atmamız gereken azotlu yiyecekleri atamadığımız zaman vücutda üre birikir ve üre hastası tıp diliyle Üremi hastalığıdır.Üre vücudumuzda idrar yoluyla atılır.


Üre vücuttan atılmadığından her nefesde çektiğimiz oksijenle birlikte kanımıza karışır, kanımızda birikir işte o zaman üre hastası oluruz.İdrar yollarının kullandığı bir çok hastalığa yakalanabiliriz.Üre zararları öncelikle böbreklerimize zarar vererek düzenli çalışmasını engeller ve tedavi edilmez ise ; böbreklerin ifldas etmesi ve hayati fonksiyonları tehlikle altına alabilecek hastalıklara davet çıkarır.


Üre Yükselmesi


Ürenin vücutta birikmesi üre yükselmesi denilen biyolojik bir durumdur.Vücutta ürenin birikmesinin sebeplerini doktor nezaretinde öğrenmekde faydalı olacaktır.Üre hastlığı en çok idrar yolları ve böbreklere zarar vermektedir.Bunun sebepleri arasında böbrekdeki bir ur yada böbreğin tam fonksiyonlarını yerine getirmemesi olabilir.Aynı şekilde idrar yollarındaki hastalıklarda ürenin gelişmesi ve hastalığın daha çok zarar vermesinde büyük rol oynar.Böbreklerimiz içecekleri filtreleyerek vücuda dışardan giren herşeyi tekrar vücudun dışına atar.Bunun bir örneğide sudur.İçtikten sonra vücudumuzun ihtiyacı olmayan suyu idrar yoluyla dışarı atmaktadır.Böbreklerimiz tam fonkiyonla çalışmadığı zamanlarda veya hasta olduklarında gerekli filtrelemeyi yapamaz ve vücudumuzdan atmamız gereken üreyi atamaz, vücudumuzda üre birikir.

Ürenin vücudumuza büyük zararları bulunmaktadır.Üre hastalığının vücudumuza zarar vermemesi için bolca su içerek böbreklerimizin fazla üreyi atmasını sağlamak gerekiyor.Az su içenlerde çok görülen bir hastalıkdır üre hastalığı Üre Nedir öğrenelim.


Üre Belirtileri Nelerdir


Ürenin vücudumuzda bir çok organ ve farklı bölümlere zarar verebilir.Normalde yaşamadığımız problemlerin bir kaçı ürenin habercisi olabilir.Eğer üre midemizde salgılanıyorsa asit dengesini bozarar mide kanaması mide ağrıları ve asit dengesi bozulmasından ünser hastalığına kadar hastalıkların gelişmesine yardımcı olur.Eğer üre ağızda salgılanıyorsa tükürük ve vucüt sıvılarımızda kötü kokulara sebep olur.Bu ağız kokması , vücut terlemelerinde ter kokusunun kötü kokması gibi vücudumuzun devamlı vermediği farklı reaksiyonlara sebep olur.


İdrar yolları hastalıklarının sebepleri arasında ürenin büyük etkisi vardır.

Böbrek çalışmaması , böbrek iflas etmesi gibi problemlerin tetikleyici olarak yine üre hastalığı büyük sebeplerden bir tanesidir.


Üre nasıl geçer
Üre Tedavisi nedir ?


Üre hastlığının tedavisi için öncelikle vücutta biriken üreyi bitkisel olarak atmasını denenmelidir.Bunun yanında bolca su tüketerek ürenin vücuttan atılmasına destek olmak gerekir.


Hastalığın tam sebebini öğrenmek için kan ve idrar tahlili yapılarak ürenin vücuttaki birikme oranı ve kullanılacak tedavi yöntemi uygulanır.Azotlu yiyeceklerin tüketilmesine ara vermek gerekir.


Aşağıda bulunan Azor değerlerini kontrol ederek birkaç hafta tedavi sürecinde aşağıdaki yiyecekleri az tüketilmesi faydalı olacaktır


Mercimek % 25,9

Kuru fasulye % 25,3

Süt tozu % 25

Kuru bakla % 24,9

Kaşar peyniri % 24,4

Badem % 23,5

Tavşan eti % 23,34

Tavuk eti % 23,22

Kuru bezelye % 23,15

Yaban ördeği eti % 22,55

Balık eti (yağlı) % 21,86

Sığır eti % 20,89

Yumurta sarısı % 20

Koyun eti % 19,18

Kuzu eti % 19,10

Nohut % 18,62

Istakoz % 18,10

Karaciğer % 18

Fındık % 17,41

İstiridye % 17

Ceviz % 15,77

Kaz eti % 15,01

Çikolata, kakao % 15

Yumurta akı % 12,50

Beyaz peynir % 12,22

Hamur işleri % 12

Çavdar unu % 11,57

Makarna % 11,18

Buğday unu (beyaz) % 10,21

Balık (yağsız) % 10,20


Üre Tedavisi için bitkisel tedavi uygulanabilir.Aktarlardan alabileceğiniz bir çok ürün bulunsada en etkilileri ;

Maydonoz kaynatılarak günde 2-3 bardak tüketmek 2 hafta boyunca tekrar etmek gerekir.Sonuçda üre hastlığında zarar görebilecek idrar yolları ve böbreklere şifa olacaktır.

Kaynatılarak uygulanan diğer yiyecekler ;


1- Kiraz sapı

2- Sarısabır ve Damla sakızı ile karışımı

3- Nohut

4- Lahana yaprağı

5- Ardıç tohumu

6- Safa otu

7- Rezene

8- Enginar yaprağı

9- Maydonoz tohumu

10- Kara hindiba


Yukarıdaki tüm liste sıcak su ile kaynatılarak ılık olarak tüketilmesi vücudunuzda hızlıca tedavi uygulamaya yeterli olacaktır.


Allah şifa versin , geçmiş olsun



Üre Nedir Üre Yükselmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder