19 Aralık 2016 Pazartesi

Diyabeti olanlar için öneriler

Diyabeti olanlar için öneriler


sekerhastaligi


Şeker Hastaları Önerileri


Diyabet için özel yiyeceklere ihtiyacınız yok. Et, sebze, salata, zeytinyağlı çeşitleri zaten size uygundur. Ancak yememeniz ve az yemeniz gereken bazı yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyeceklerde glisemik endeksi denen bir orana dikkat edilmelidir.


-Şeker durumunuzu kontrol altında tutan bir doktor mutlaka olmalıdır yılda iki kez giderek tahlil yaptırmalısınız.


-Diyetisyene gitmekten çekinmeyin bu sayede diyabetle doğru beslenme şeklinizi öğrenmelisiniz.


-Kilo durumunuz yüksek ise zayıflamanız yararınıza olacaktır.


-Şekerinizi ölçebileceğiniz aletler bulunmaktadır. Bunlarda alarak düzenli bir şekilde ölçerseniz yüksekken ne yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.


Diyabette zaman zaman şekerin düşmesi gibi sorunlar yaşanmaktadır. Genelde herkes bilmeden şekerini yükseltmek için çay şekeri, meyve suyu ve ya dondurma tüketiyorlar. Ancak bu durumda bir avuç ya da üç dondurma üst üste yenilmemeli dikkat edilmeli.diabet hastalığı kontrol altına alınabilir bir hastalıktır.Diyabeti olanlar için öneriler yazımızın tamamını okuyarak diyabetten nasıl korunacağınızı öğrenmelisiniz.


-Şekerinizin yükselmesine sebep olan durumlar hakkında liste yaparsanız kontrol altında tutmanız kolaylaşabilir.


-Bütün besinlerden yeterli miktarda almalısınız. Ancak kaç adet meyve yemeniz gerektiğini öğrenin.


-Gün içinde yediğiniz öğünler arasında sebze, salata ya da yoğurt gibi yiyeceklerden biri mutlaka olmalı bu yiyecekler şekerinizi dengede tutmaya yardımcıdır.


-Karın çevrenizde bulunan yağları eritmek için glisemik endeksi daha az olan yiyecekleri tercih etmelisiniz. Bu yiyecekler ensülin hormonunu sakinleştirmeye yardımcı olur.


-Öğün atlamak gibi bir hata yapmamalısınız. Hiçbir şekilde aç kalmayın. 2-3 saat gibi aralıklarla bir şeyler yemelisiniz.


-Çevrenizden duyduğunuz ya da gördüğünüz diyetlere aldırış etmeyin. Ara öğün olmayan diyetleri uygulamamalısınız.


Şeker Hastaları Önerileri


-Sürekli egzersiz yapmalısınız. Spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz. Her gün biraz yürüyüş yapmanız yeterli. Ancak yürüyüşten önce ve sonra şekerinizi ölçün.


-Doymuş yağlı ürünleri azaltmanız gerekmektedir. Yani tereyağı, yağlı et, yağlı peynir, yağlı süt ürünleri, kuyrukyağı, kaymak gibi yiyecekleri en aza indirmeniz gerekiyor. Bol miktarda ceviz, badem, bitkisel yağ, zeytinyağı, avokado, fındık gibi ürünler tüketebilirsiniz.


-Beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz makarna gibi ürünler yerine esmer ekmek, bulgur, yulaf gibi ürünler yemelisiniz.


-Yiyeceklerinizde porsiyon kontrolü geliştirmelisiniz. Yediğiniz mekâna göre fazla tüketme ihtimaliniz bulunmaktadır. Bunu iyi ayarlamasınız. Az ve sık yemelisiniz.


-Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarmalısınız.Çünkü Şeker Hastlığı çok tehlikeli sonuçlara varabilmesi, sizin hastlığı farkedip önlem almanızda daha sinsi ilerler. Sadece meyve yemelisiniz. Eğer tatlı yemek isterseniz, diyabetik ürünler ve tatlandırıcılı ürünler bulunmaktadır. Bunlardan yiyebilirsiniz.


-Çay ve kahve gibi içecekleri şekersiz içmelisiniz. Eğer yapamıyorsanız tatlandırıcı kullanmalısınız.


-Yapacağınız kek, pasta, kurabiye gibi ürünlerde de tatlandırıcı kullanmalısınız. Sağlıklı yaşamak için şekeri hayatınızdan çıkarmalısınız.Diyabeti olanlar için öneriler dikkate alınarak şeker hastlığının tetiklenmesini ve tedavisini doğal ve bitkisel yollar ile yapabilirsiniz.



Diyabeti olanlar için öneriler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder