15 Aralık 2016 Perşembe

T-SQL Transact SQL

T-SQL Transact SQL


 t-sql değişken kullanımı


Veritabanı ile ilgili veri işleme ve düzenleme özelliklerine sahip standart SQL ifadeleri programlamaya yönelik ifadeleri barındırmadığı için kullanıldığı projeye göre zaman zaman yetersiz kalmıştır. T-SQL Transact SQL geliştirilmesiyle bu sorun ortadan kaldırılmıştır.

T-SQL Microsoft ve Sysbase tarafından geliştirilen temel SQL komutlarının yanı sıra programlamada akış kontrollerini ve değişken kullanımına olanak sağlayan veritabanı programlama dilidir. T-SQL Microsoft SQL Server ve Sysbase için geçerli bir dildir. Oracle sistemlerde T-SQL yerine kendine özgü PL/SQL kullanılmaktadır. Bu iki yapı birbirine yakındır.

T-SQL, çeşitli veri tipleri, geçici nesneler, sistem veya kullanıcı tarafından tanımlı fonksiyonlar, koşullu işlemler, işlem kontrolü ve hata kontrolü gibi çeşitli özellikler sunmaktadır.


T-SQL Transact SQL


T-SQL Transact SQL, veritabanı yönetim sistemleri dışında döngü kullanımı, mantıksal karşılaştırma ve değişken kullanımı gibi programlamaya yönelik işlemlerde ayrıca bir programlama dilini öğrenmeye gerek kalmadan bu tür işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlar.

T-SQL Transact SQLbağımsız bir ürün değildir. Harici programlama dilleri yardımıyla yazılan uygulamalarda T-SQL kullanılamaz. Microsoft veya Sybase tarafından sağlanan ilişkisel veritabanlarında programlama dillerinde olduğu gibi programlamaya yönelik işlevsellikler sağlar.

T-SQL Transact SQLifadelerini kullanabilmek İçin SQL Server’a bağlantı sağlayan istemci bir programa ihtiyaç vardır. Bu amaçla kullanılabilecek en uygun program SQL Server Management Studio’dur. Geçen bölümlerde de anlatılan SQL ifadelerini ve T-SQL ifadelerini bu program üzerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca veritabanı oluşturma, tablo oluşturma, indeks oluşturma, kayıt girme ve düzeltme gibi birçok işlemi kod kullanmadan görsel olarak gerçekleştirebilirsiniz.



T-SQL Transact SQL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder