19 Aralık 2016 Pazartesi

Gözler Hastalık Habercisi

Gözler Hastalık Habercisi


gozhastaligi


Göz Hastalığı


Artık birçok hastalık gözlere bakılarak anlaşılabiliyor. Şeker hastalığı, tansiyon, tümör, tiroid, sinüzit gibi bir çok önemli hastalığa gözleriniz haber veriyor. Hayati önem taşıyan bu hastalıklarda erken teşhis çok büyük önem taşımaktadır. Hastalıkların ilerlemesi ile birlikte gözlerinizde hasarlar meydana gelmektedir. Görme kaybına kadar birçok sorunla karşılaşabilirsiniz.İşte bu yüzden gözler hastalık habercisi dir.


GÖZ ÇUKURUNDA İLTİHAP:


Göz bölgenize yakın olan enfeksiyonlar büyük önem taşımaktadır. Sinüzit,orta kulak iltihabı ve diş apsesi gibi hastalıklar ilerlediği zaman görme sinirlerinde ve göz çukurunda iltihaplanmaya sebep olarak ağrılı görme kaybı ve ağır görmeye neden olmaktadır.
ÇİFT GÖRME:


Hipertansiyon, diyabet gibi damarsal hastalıklar sırasında meydana gelen özellikle damar tıkanıklarında çift görme söz konusudur. Tehlikeli bir durum olan bu hastalıkta hangi gözünüzün çift gördüğü yada ikisinin birden mi çift görme problemi yaşadığı önem taşımaktadır. Eğer tek gözünün kapalı diğeri ile baktığınızda normal görüyorsanız bu durum diyabet ve tansiyon ile alakalı olabilmektedir. Ayrıca tiroid hastalarında da çift görme problemleri olabilmektedir.


ANİ GÖRME KAYIPLARI: 


Auralı migren , görme bozuklukları ve cisimlerin üzerinde kırılmalar meydana gelmesi ile belirtiler kendini gösterebilmektedir. Anca bir de göz migreni diye bir hastalık bulunmaktadır. Göz migreninde görme alanında kayıplar, görme alanında kör noktanın büyümeye başlaması ve hareketli olması , dalgalı ve kırık görme gibi belirtiler bulunmaktadır. Bu hastalıklar geçici görme kaybı sorununa sebep olan tehlikeli atak hastalıklarıdır. İlerlediği zaman kalıcı görme kayıplarına sebep olabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman göz doktoruna gitmelisiniz.
GÖZ KAPAKLARININ KAPANMAMASI:


Yüksek düzeyde kas zaafı olan Myastenia Gravis hastalığında ilk belirtiler gözler üzerinde gerçekleşmektedir. Kasların tutulması ile bir süre sonra göz kapaklarında düşüklük ve çift görmeye sebep olmaktadır. Akşam saatlerinde göz kapaklarında ki düşüklük fazlasıyla artış göstermektedir. Bir süre sonra uyku sırasında göz kapaklarınız kapanmaz hale gelebilir.


GÖZ KAPAĞI DÜŞMESİ:


Bu durum çok tehlikelidir. Göz ve beyin tümörleri olan kişilerde görülmektedir. Bu hastalık göz bebeklerinde şekil bozukluklarına, göz kapaklarının düşüklüğüne, ağrılı görme kaybına ve gözlerde ağrıya sebep olmaktadır. Bu durumla karşılaştığınız zaman hemen bir doktora gitmeniz gerekmektedir


Unutmayalım :


Gözler kalbin aynası olduğu gibi aynı zamanda gözler hastalık habercisi olarak sağlığımızı kontrol etmemizi sağlar.



Gözler Hastalık Habercisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder