Adsense gelirli site yapmak
Adsense gelirli site yapmak için öncelikle bu işe uygun bir alan adı ve hosting alınması gerekiyor. Bu kriterleri karşılamak için öncelikle içeriğimize uygun bir alan adı seçimi yapmalısınız. Mümkünse Adsende gelirli site yapmak için yaratacağımız içeriğin ana kelimesi alacağımız alan adı içerisinde geçecek şekilde bir alan adı satın almalıyız. Örnek vermek gerekirse ; Sağlık işi yapıyorsak veya sağlık makaleleri yayınlayacaksak, saglikdunyasi.com gibi yada saglikansiklopedisi.com gibi olmalı. Seçeceğimiz alan adının içerisinde sağlık kelimesinin geçmesi arama motorları tarafından bir çok rakibinizin önünde, google ve diğer arama motorlarının sizi aramalarda üst sıralarda çıkarması için önemli bir sebep.
Hosting seçimi
Hosting seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken konular, A class paylaşımsız bir ip adresi alarak, paylaşımlı hosting içerisinde bile olsanız, size ait bir ip adresi ile hizmet vermeniz sizi ön plana çıkaracaktır. Bu aynı ip adresinde bulunan birden fazla sitenin birine virüs girerse, sizin oluşturduğunuz siteninde geleceğini etkileyecektir. Yada aynı ip adresinde bulunan bir site spam yapıyorsa sizin sitenizinde itibarını zedelememektir. Bu sebeple a class ip adresine sahip olmak gerekiyor. Bunun dışında cloud bir hosting paketi almanız sitenizin daha hızlı ve daha iyi hizmet verebileceği anlamına geliyor. Hosting seçimi konusunda en iyi hosting firmaları linkinde seçeniz gereken hosting firması tavsiyemizi belirtmiştik. Alan adımızı hostingimize yönlendirdikten sonra hostingimize wordpress hazır sistemini kurabiliriz. Böylece web sitesi yapım maliyetlerinden kurtulmuş olacağız. Bizim için önemli olan tüm bilgisayarlarda, telefon ve tabletlerde web sitemizin güzel görünmesi. Bilgisayardan ziyaret edildiği kadar mobil yani cep telefonundan da ziyaretçi toplayacağız.Wordpress kurulumu bittikten sonra tema kurulumu yapılması gerekiyor.
Tema Kurulumu
WordPress kurulumundan sonra isterseniz ücretsiz wordpress temalarından kurabilir, yada paralı sizin zevkinize ait bir temada kullanabilirsiniz. Genelde paralı temaları satın alabileceğiniz themeforest adresinden satın alabilirsiniz. Genelde satın alınan tema içerisinden tema kurulumunun nasıl yapıldığını belirtilsede biz size kısaca buradan tarif edelim. Öncelikle web sitemizin hostingine bağlanabilmek için ftp kullanıcı adı ve şifremizi hosting panelinden ne olduğunu öğreniyoruz. file zilla yada cuteftp gibi bir ftp bağlanma programını bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra kullanıcı adı ve şifremizi hosting bigilerini yazarak web sitemizin hostingine bağlanıyoruz.
Public Html klasörü içerisindeki Wp-Content klasörü içerisinden theme klasörü içerisine indirdiğimiz temanın zip klasöründen çıkarılmış halini kopyalıyoruz.
Tema kopyalaması bittikten sonra wordpress admin paneline www.alanadimiz.com/wp-admin adresine girerek wordpress kurulumunda belirttiğimiz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyoruz. Daha sonra Theme bölümüne girerek atmış olduğumuz temayı aktifleştiriyoruz. Tema kurulumu bittikten sonra görsel ayarlarını sitenin yapılandırmanız, son kullanıcı siteye girdikten sonra sitenin hoş bir görünümde olması gerekiyor.
Tüm işlemler bittikten sonra geri kalan işlemlere başlayabilirsiniz.Google üzerinden yeni bir hesap ve gmail adresi alarak işlemlere devam ediyoruz. Almış olduğumuz bu gmail veya google hesabından sonra
web master toolsa sitemizi kaydediyoruz. Bu kayıt işlemini yapmak için sitemize bir adet google doğrulama html dosyası isteyecek bunu ftp üzerinden sitemizin ana dizi olan public html klasörüne atarak google üzerinden doğrulama butonuna tıklıyoruz.Google üzerinden aldığımız doğrulama kodunu bir yere not alın.Aynı işlemleri bing arama motoru içinde tek tek yapmalısınız. Bu işlemde bittikten sonra yandex arama motoru içinde aynı işlemi tek tek yapmanız gerekiyor.
Tüm doğrulama kodlarını aldıktan sonra sitemiz için tanımlamamız gereken facebook ve twitter blogspot pinterest ve youtube sayfalarını sitemize ait olmak üzere hesaplarını açıyoruz.
Tüm işlemler bittikten sonra sitemizle alakalı arama motoru optimizasyonu (seo) ayarlarını yapmak üzere devam edelim. Öncelikle sitemizin masaüstü bilgisayarlar ve cep telefonunda göründüğünü anlamak için örnek içerik girerek sitemizi test ediyoruz.
Makalemize buradan devam edin.
Adsense gelirli site yapmak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder