2 Haziran 2017 Cuma

CD Günlükleri: Logic – The Incredible True Story

Logic – The Incredible True Story


Logic – The Incredible True Story , Pardon, savaşa çok sık gider misiniz?

Kulaklıklarınızı takıp bu albümü başlattıktan sonra bambaşka bir ruh haline bürüneceğinize emin olabilirsiniz. Bir müzik türü olarak rap’in çok hayranı olduğumu söyleyemem. Hatta dinlediğim rap şarkıların daha çok nu-metal ile yan yana olan şarkılar olduğunu düşünürsek bu yazıyı yazmam için albümün çok iyi olması lazım.


Daha önce sadece kulaklarınızla bir film izlediniz mi? Logic adlı sanatçı The Incredible True Story adlı ikinci albümü ile bunu yapıyor. Kendisini aynı zamanda albümün “yönetmeni” olarak tanıtan sanatçı albüme savaşa gider gibi davullarla giriyor. Ardından iki ses sanatçısının konuşmalarıyla devam eden albüm tek bir konu üzerine dönüyor.


“Dünyada yaşam 2050 yılında bitmiştir. Üzerinde yaşayan insanlar bu zamana kadar 30 tane uzay gemisini derin uzayı keşfetmesi için göndermiş, bazıları geri dönememiştir bile. Dünyada yaşam sona erince, aslında insanlar bu ekosistemi kendileri yok edince, 5 Milyon insan uzayda başıboş halde dolaşmaktadır. Hikayemiz ise günümüzden 100 yıl sonra geçmektedir. İşte bu başıboş dolaşan insanlar aslında kulaktan kulağa yayılan hayali sandıkları bir gezegeni aramaktadırlar. Dünyadaki yaşama benzer yaşamın olduğu bir gezegen uzayda vardır. Bu gezegen “Paradise” olarak dillendirilmektedir. Fakat çoğu kişinin bilmediği bu gezegenin nerede olduğu bile bilinmektedir! Karşılaştıkları bir uzay gemisindeki sesli mesaj sonrası kahramanlarımız Quentin ve Kai bu gezegene gitmeye karar verirler. Uzay gemisinde yaşayan bir nesil artık vardır ve “katalogtan” yani eski insanların gezegeni olan dünyadan aldıkları bilgilerle (müzik, dünyanın nasıl göründüğü, yemekler, alışkanlıklar vb gibi) hayatı öğrenmektedirler.”


Kai and Quentin’in bu uzay yolculuğunu anlatan albüme tadı katan ise kendi aralarındaki konuşmaları. Bazı kısımlarını hiç ama hiç sevmesemde bütün olarak bakıldığında ortaya başarılı bir iş çıkardıklarını düşünüyorum. Özellikle Babel adlı sahneyi çok beğendiğimi söylemem gerek. Dünyadaki yaşamı yok etmek, insanların yıkıcılığı, vahşiliği üzerine bir eleştirel bir yorum getiren albüm bende iyi bir puan alıyor. 7.2/10


Eğlenceli bir bilgi:


Albüm kapağını tasarlayan Sam Spratt başarılı bir görsel sanatçı. Logic’in isteği üzerine onun fikrini ortaya koyan sanatçı kapakta Kai, Quentin, Logic ve düet yapılan sanatçıları çizmiş. Logic kendisini de bir ekip elemanı olarak çizmesini isteyince koltuğun arkasına saklanmış halde eklemiş araya. Dikkatli bakarsanız bu detayı da görürsünüz.



CD Günlükleri: Logic – The Incredible True Story

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder