12 Haziran 2017 Pazartesi

Hz Ali Namaz Kılarken mi öldü ?

Hz Ali Namaz Kılarken mi öldü ?



Hz Ali Namaz Kılarken mi öldü sorusunun cevabını verelim.


Hz. Ali namaz kılarken öldüğü yönündeki söylentileri gerçeği yansıtmamaktadır. Öyle ki bu söylentiyi çıkaranlar muaviyeye ve emevi Müslümanlığına yardım eden kişilerdir. Hal böyle olunca o zaman neden bu söylenti kim tarafından çıkmıştır ?


Hz. Ali namaz kılarken öldü söylentisi Alevileri asimile etmek için (Sunnileştirmek) için uydurulmuş bir gerçektir. Bu gerçeği Hz. Ali’nin de camide namaz kıldığını ispatlamak için, Alevilerede bakın Hz. Ali efendiniz bile camide namaz kılarken, siz neden camiye gelmessiniz diye sorup sıkıştırmak için uydurulmuş bir durumdur.Bu durumdan yararlanmak isteyen İslam düşmanları ve alevi düşmanları bu söylentiyi, daha önce uydurma olan bir bilgiyi mum söndü yalanları gibi yaymaktadırlar. Hz Ali yemek yerken şehit edilseydi yemek yemecemiydik yada duş alırken öldürülseydi, hiç duş almayacakmıydık ?


Hz Ali Nasıl Öldü


Hz Ali efendimiz efendinden çıkarken 3 kişinin saldırısına uğrayarak, Zehirli kılıçla yüzünden, alnından yaralanarak katledilmiştir.


Hz Ali’yi  ibn Mülcem katletmiştir.Diğerlerinin tam isimleri belli değildir. ibn-i Mülcem daha önce Hz. Ali’nin ekmeğini yemiş ona daha önce hizmet etmiştir. Hz. Ali ibn-i Mülcem’e ölümüm senin elinden olucak demiştir. Bunu duyan ibn-i Mülcem sana el kaldırcak ellerim kurusun, eğer benim seni öldürüceğimi düşünüyorsan beni öldür ya Ali demiştir. Bunu duyan Hz. Ali bana bunu yapmadan seni nasıl öldürebilirim ?


Bunu yaparsam zalim olurum diye söylemiştir. Alnından yaralanarak vefat etmeden önce kendisine süt verilmiştir. Kendisini yaralayan kişi önce kaçmıştır, daha sonra yakalanarak zindana atılmıştır. Hz. Ali’ye yaralandığında 1 tas süt getirilmiştir. Sütün bir kısmını içtikten sonra geri kalanını zindandakine götürün demiştir. Zindandaki kim diye soranlara beni yaralayan dır demiştir.


Yaralayan kişiye sütü götürdüklerinde bu süt zehirlidir. Beni öldürecekmisiniz diye sorup sütü içmemiştir. Bunu duyan Hz. Ali çok üzülmüştür.


Ölüm tarihi Nihayet Hicri 40. yılın o zaman ki Ramazan ayının 19. günüdür. Yaralı olarak devam eden hayatı, Ramazan ayının 22. günü 63 yaşında Allah’a yürümüştür.


 


Allah yolunda şehit olmuştur. Son okuduğu ayet Kim zerre kadar hayır (iyilik) yaparsa, onun karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar şer (kötülük) yaparsa onun karşılığını görecektir. 


 


 



Hz Ali Namaz Kılarken mi öldü ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder