22 Mart 2016 Salı

Visual Studio Devexpress Toolbox creator Toolbox oluşturma

Merhaba Arkadaşlar,


Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz devexpress download işlemlerini bitirdikten sonra kurulumun hemen ardından visual studio’ya devexpress toolbox larının her birinin oluşmadığını gördüm.Öyleki toolboxların başlıkları yok içerisindeki itemlarda yok.Bu durumda her bir başlığı tek tek açarak tüm componentleri yeniden el ile eklemek gerekiyor.


Bu durum çok uzun sürüyor ve bu hata birden fazla kere tekrarlayarak ara sıra visual studio’daki devexpress component toolboxları siliniyordu.


Buna en kesin ve kalıcı çözümü olarak devexpress forum sitelerinde şöyle birgi ile problemimi çözdüm.


Öncelikle visual studiodaki componentler toolbox tarafına sağ tuş tıklayarak reset toolbox butonu basıyoruz.

Visual studioyu kapatıyoruz


C:\Program Files (x86)\DevExpress\DXperience 12.2\Tools\ToolboxCreator.exe /INI:toolboxcreator.ini /LOG:ToolboxCreator.log

yazarak enter tuşuna basıyoruz.

Yukarıda yazılı olan toolboxcreator.exe benim devexpress kurulu bilgisayarımdaki yeri göstermektedir.Sizin bilgisayarınıza göre adresi değiştiriniz.


Visual studioyu açarak sağdaki bölümü tekrar kontrol edelim.Devexpress toolbox gelmiş ise hayırlı olsun güle güle kullanın.

Eğer hala devexpress componentleri göremiyorsanız.Tekrar Soldaki component penceresine sağ tuş tıklayarak reset toolbox diyin.Mutlaka copmonentler gelecektir.


Kolay Gelsin.



Visual Studio Devexpress Toolbox creator Toolbox oluşturma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder