7 Haziran 2016 Salı

Dns Adresi Değiştirme 2014

YOUTUBE BANNED

Ülkemizde yeni bir karar olarak Youtube adlı video erişim sitesine giriş hakkı elimizden alınmıştır. Bu kararın ne zaman kalkacağı ise hiç belli değildir. Ulusal bir video izleme, müzik dinleme, müzik indirme, film izleme, güncel haberleri izleyip dinleme olanağını bize en iyi şekilde sunan Youtube şuanda tamamen kapanmıştır. Bu karar en çok yasak sitelere giriş sitelerine yaramıştır. Herkes yasaklı sitelerden girmeye çalışıyor fakat hem yavaş hem de bilgisayara çokça virüsü bilgisayarınıza bulaştırma gibi bir sorun yaratmaktadır. 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine de bu karar tebliğ edildi. Ne mobil olarak nede bilgisayar başında bizlere Youtube adlı siteye girme imkanı bırakmayan durumlara karşı bir yol bulduk ve bunu sizlere sunduk. Yapmanız gereken tek şey DNS ayarlarını değiştirmektir. En güvenli ve en hızlı yolu DNS ayarlarıdır çünkü bilgisayarınız tüm yasaklı sitelere girebilecek hem de virüs ya da yavaşlama veya Youtube adlı sitenin yavaş çalışması gibi durumları ise söz konusu olarak bulundurmamaktadır.


Şimdi Youtube’a girmenin yolunu adım adım izleyeceğiz.


DNS NASIL DEĞİŞTİRİLEBİLİR?


DNS değiştirmek için masaüstünden

Başlat/ Ayarlar / Denetim Masası menü üstünde girerek ağ bağlantısına tıklayarak yerel ağ bağlantısına tıklayarak açılan pencerede özellikler butonuna basın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayarak açılan pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan bölümünü işaretleyerek aşağıda ki IP numaralarını giriniz.

195.46.39.39

195.46.39.40

Eğer hala Youtube’a giremiyorsanız, bunun nedeni internet sürümünüzde ki çerezlerdir. Bunu da eğer hangi sürümü kullanıyorsanız (CHROME, FİREFOX, YANDEX, EXPLORER,) ayarlarında çerezleri sil butonuna tıklayın sonra tekrar deneyin bu sefer gireceksiniz.


1.DNS


2.DNS


3.DNS


4.DNS


5.DNS


6.DNS


7.DNS



Dns Adresi Değiştirme 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder