30 Eylül 2017 Cumartesi

instagram hesap hırsızlıkları

instagram hesap hırsızlıkları


Kendini hacker sanan bazı dolandırıcıların yeni trendi instagram hesap hırsızlıkları. İnsanların açıklarını kullanarak ters mühendislik hareketleri ile insanların cep telefonlarına sahte mesaj göndererek şifresini kendi yaptığı web sitesine girdirerek kullanıcı adı ve şifresini kendisine gönderttirip, şifresini değiştirerek iade etmek için para isteyen kalpazanlar. Bazılarınız onları hacker diyebilir ama bence onlar yanlızca kalpazan ve dolandırıcılardır.


 



Ben onlara hacker demiyorum. Çünkü hackerlar  2 ye ayrılır iyi ve kötü. Hani beyaz şapkalı hacker derler ya.


İnsanların şifrelerini çalmak, paralarını alarak bazı hesapları iade ettiklerini , aldıkları paralar azsa, hesap sahibinin parası yoksa iade etmiyorlar.


Hesapları nasıl çalıyorlar

Daha önce takip ettiği en az 20 bin üstü takipçisi olan tüm hesaplara bu oyunu yaparak insanları dolandırıyorlar. Bunu detaylı olarak nasıl yaptıklarını sizlerle paylaşayım. Bu kadar bilgiyi nerden bildiğimi merak ederseniz, bunları takip edip kimlik bilgilerimi kullanarak bu işlemi yaptıkları için detaylı olarak herşeylerini öğrenmek zorunda kaldım.


Öncelikle bir kimlik bilgisi bularak toplu sms firmasına sahte evraklara başvuruda bulunuyorlar. Başvuru kabul edildikten sonra toplu sms firması ile daha önce tespit etmiş oldukları çok takipçisi olan kişilerin cep telefonuna sms göndererek ; Atm’den toplu sms firmasına para göndererek herhangi bir temas olmadan ücretlerini ödeyip hesaplarını açtırmalarını sağlıyorlar.


resimdeki gibi hesabınızın bir kopyası oluşturulmuş. Siz gerçekmisiniz sahte hesap mısınız instagrama giriş yaparak kendisini onaylayın. Yoksa hesabınız tamamen kapanacaktır şeklinde zırvalarla, kişileri kendi yaptıkları sitelere yönlendirerek şifreyi girmeyi sağlıyorlar. Ancak bu sayfanın linkini resimde kontrol ederseniz benzesede gerçek instagram sitesi değil. Ayrıca mesajın gönderen firmaya baktığınız anlayacaksınız.


İş Bitti Geçmiş Olsun


Bu noktadan sonra siz şifrenizi siteye girdikten sonra birisi girip, şifrenizi değiştiriyor. Siz tekrar girmeye çalıştığınızda hesabınıza şifresi değiştirildiği için hesabınıza erişemiyorsunuz.


Bir müddet sonra şifrenizi çalan instagram hesap hırsızlıkları yapanlar patates hat diye tabir edilen kimsenin üstüne olmayan, yada üstüne olan kişinin haberi olmadan sahip oldukları hat ile sizi arıyorlar. Sizden 5.000 TL den başlayarak pazarlık yaparak 1.500 TL’ye kadar ne koparabilirse alabildiği kadar parayı alıp size hesabı iade ediyorlar. Bu parayı almak için kendilerinin istedikleri hesaplara para yatırmalarını istiyorlar. Bazı durumlarda parayı cep bank ile kendinize havale edip sms şifresini gönderin dediklerini tahmin ediyorum.


Tabi bu işlemi yaparak sizden sonuna kadar koparabildiği paranın hepsini aldıklarını emin olduktan sonra.


Türkiye’de bu işleme yardım eden sms firmaları BTK’nın evrak doğrulama yapmadan işleme almasından kaynaklanıyor.


Gerekli tüm savcılık ve BTK şikayetlerini yaptım. Umarım sizlerinde başınıza gelmez.


 



instagram hesap hırsızlıkları

1 yorum:

  1. Sql Öğren: Instagram Hesap Hırsızlıkları >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Sql Öğren: Instagram Hesap Hırsızlıkları >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Sql Öğren: Instagram Hesap Hırsızlıkları >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK ow

    YanıtlaSil