15 Eylül 2017 Cuma

Bitcoin Fiyatları

Bitcoin Fiyatları


2008 yılında 0.08 cent olan bitcoin sanal parası günümüzde 5.000 $ aşarak yeni bir rekor kırdı. Ne zaman ki JP Morgan Chase CEO’su Jaime Dimon açıklamasında bunun bir dolandırıcılık olduğunu ve yakında patlayacağını belirttikten sonra 3.000 dolara kadar gerile oldu.


Haberi buradan okuyabilirsiniz.



Bu sert düşüş diğer alt coinlerin başda ethereum olmak üzere hepsini etkiledi.Etherum 200 dolara kadar geriledi. Bu haberden bir kaç gün önce 490 doları aşmıştı.Tabiki bu haberin dışında daha önemli bir etken daha var.


Çin borsalarında yurt dışındaki para birimlerini yasakladı. Bu da demek oluyor ki bundan sonraki yatırımlarının hepsini Çin ülkesindeki yatırımları yapıcak yeni sanal birimleri ile paranın ülkesinde kalmasını sağlamak istediği anlaşılıyor.


Dünyadaki kazı ve mining işlerinin % 80 i Çin’de yapılarak para birimlerinin çoğunu satın alarak para dalgalanmasına ve sert düşüşlere sebep olmuştu.


Çin’in son kararı 30 Eylül 2017’den sonra bitcoin ve altcoinlerin alımını ve satışını yasaklaması.Dalgalanma neticesinde sanal borsa yerlerde sürünüyor.


 


Bu sürünme ve sert düşüşler çok sürmeyecektir.Yakın zamanda Ethereum ve diğer tüm para birimleri eski haline çıkacağından emin olabilirsiniz.


 


Sonuç olarak 28 milyar dolarlık bir piyasada bugün itibarı 17 milyar dolar sanal para bozdurulmuş. 5 Milyar dolarlık bir rakam buhar olmuştur. Bu dalganlanmanın en büyük sebeplerinden bir tanesi yatırıcımların garantili bir şekilde paralarını koruyamamalarından kaynaklanıyor.


 


Evimizi arabamızı sattık bu para birimine yatırdık. Daha sonra paralar buhar oldu. Kimden ne isteyebileceğiz ?


Vergi veriyoruz ama boşuna vermiyormuşuz demek ki.



Bitcoin Fiyatları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder