15 Ağustos 2017 Salı

Usb ile format atma

 


Usb ile format atmak için gerekli malzemeler;


1 – Format atacağımız ve işletim sistemi kuracağımız kadar boş bellek. Bu çoğu zaman 8 gb boş bir usb bellek işimizi görecektir.


2-Usb ile işletim sisteminin kurulumu ve boot ayarları yapıcak program.Biz burda refus programını kullanacağız.


3- İşletim sisteminin kendisi. Örnek windows 10 indir 


Usb belleği aldıktan sonra yukarıdaki refus ve windows 10 indir  indirin.


Usb ile format atmak için gerekli malzemeler;

Refus programını açın.



cd işaretinden indirmiş olduğunuz işletim sistemi iso dosyasını gösterin ve başlat düğmesine basın. İşlem bittikten sonra yukarıdaki ekranın aynısı sizin bilgisayarınızdada görünecektir.Tüm bu işlemler bittikten sonra usb yi format atacağınız bilgisayara takarak , bilgisayarı yeniden başlatın.


Bilgisayarı yeniden başlatırken boot düğmesine basmalısınız. Bilgisayarın boot menüsü geldiğinde usb ile boot ederek işletim sisteminizin kurulum ve format atma ekranına gelebileceksiniz. Genelde kasa bilgisayarlarda F8 tuşudur. Bazı durumlarda F12 yada esc tuşu olabiliyor.


 


Notebook dizüstü bilgisayarlarda boot tuşu değişebiliyor. Bunu google üzerinden dizüstü bilgisayarınızın modelini yazıp sonuna boot key yazarak aratın.


Çok fazla model olduğu için burda tek tek değinemeyeceğim.


Eğer boot tuşunu bulamazsanız, bios tuşuna basarak girin. Genelde delete tuşuna basınca girebilirsiniz. Boot menüsü altında boot sıralamasının en üstüne usb boot seçeneğini aktif hale getirerek .Save exit menüsüne girin ve enterlayın.


 


Takıldığınız yer olursa soru sormakda çekinmeyin. Bu güne kadar en azından 1000 tık format atmışlımığımız var 🙂



Usb ile format atma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder