24 Kasım 2014 Pazartesi

Sql Server 2012 Kurulumu Resimli

Uzun süredir beklediğimiz Microsoft Sql Server 2012 sonunda piyasaya sürüldü. Microsoft Sql Server 2012’yi kolaylıkla kurabilmek için aşağıda bulunan görsel adımlar yardımcılığı ile bilgisayarınıza kurabilirsiniz.


Görsel Anlatım


İlk Olarak sağ tarafta bulunan installation’a tıklayınız.


1


Karşımıza çıkan bölümden New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation” seçenğine tıklayınız.


2


Bu bölümde kurulum için gerekli sistem kontrollerini yapmakta, biz sorun çıkmadığını düşünüp Ok” butonuna tıklıyoruz.


3


Burada SqlExpress veya ihtiyacınıza göre Evalution seçeneklerini seçiyoruz.


4


Karşımıza gelen lisans sözleşmesini kabul edip yükleme işlemine devam ediyoruz.


5


Kurulum için öngörülen dosyaların yüklenmesinden sonra Install’e tıklayarak devam ediyoruz.


6


SQL Server Feature Installation seçeneği ile istediğimiz özellikleri manuel olarak belirliyoruz ve sonra Next butonuna tıklayarak kuruluma devam ediyoruz.


7


Karşımıza gelen Sayfada Sql Reporting Service, Integration Services, Analysis Service gibi Sql Server’in diğer seçeneklerini de kurmak isterseniz Select All’a tıklayarak bütün hepsini seçebilirsiniz bu işlemden sonra tekrar Next butonuna basınız.


8


Yükleme bitene kadar bekleyin ve sonra Next butonuna basın.


9


Eğer bilgisayarınızda herhangi bir sql server sürümü kuruluysa Default instance hata verecektik. Bu hatayı düzeltmek için manuel olarak yani Named İnstance ‘e SQLSERVER2012 yazarak nxt butonuna tıklayarak devam ediniz.


10


Next butonuna basarak devam ediniz.


11


Karşımıza gelen ekrandaki Server Configuratin ayarlarını aşağıda bulunan resim ile aynı yapınız.


12


Windows authentication mode bölümünü seçerek Add Current User butonuna tıklayıp authentication modda çalışabilmesi için admin ekleyiniz.


13


Next butonuna basarak bir sonraki sayfaya geçiniz.


14


Bütün ayarlarınızı ve değişikliklerinizi yaptıktan sonra install butonuna tıklayarak SQL Server 2012 kurulumunun son aşamasına geçebilirsiniz.


15


Yüklemeniz başarılı bir şekilde gerçekleşmiş ise aşağıda bulunan resimde ki gibi bir görüntü oluşacaktır. Bu görüntüyü gördüğünüz zaman Close butonuyla kurulumu tamamlayıp bilgisayarınızı yeniden başlatarakta SQL Server 2012‘yi kullanmaya başlayabilirsiniz. İyi kullanımlar..


16



Sql Server 2012 Kurulumu Resimli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder