15 Mayıs 2018 Salı

Bebekler için mama tarifleri

 


Bebekler için mama tarifleri: Bebeklerin gelişimi ve sağlığı açısından  mamalar anneler için kurtarıcı bir görev üstlenmektedir. Bebeklerin ek gıdalara geçiş sürecinde sütten kesilme aşamasında katı gıdalara alıştırılması durumunda gaz, ishal sorunu, kabızlık gibi bir takım sorunların ortaya çıkması neticesinde bebeklerin hem bağışıklık sisteminin güçlü olması, hem de sağlıklı bir biçimde beslenmesini temin edebilmek amacıyla mama ile beslenmesi son derece önemlidir.


Bebekler için mama tarifleri 2


 


Bebeklere Mama Hazırlama


Bebeklerde ishale karşı tuz,  şeker erik karışımı, eczanelerde hazır satılmaktadır.


Bir su bardağı kaynatarak soğumuş su,


İki çorba kaşığı şeker,


Bir çay kaşığı tuz,


Bir çay kaşığı yemek karbonatı.


Bebekler için mama tarifleri -2


Bebeklere meyve püresi yapmak içinde :


Diğer gıdalara geçişin ikinci ayında bebeklere önceden diğer tüm meyvelerin tatlandırılması ve alıştırılması olmalıdır.


 


Bebekler için mama tarifleri 1


Soyulmuş bir elma,


Yarım muz,


İki kuru incir,


Yarım su bardağı suda kısık ateşde pişirilir


10 veya 15 dakika bekledikten sonra pişince cam bir kapa konur ve püre haline getirilerek hazırlanır.


Bebekler için mama tarifleri 3


Bebekler için mama tarifleri – 3


Ek besinlerin bebeğinizin 2. ayında  sütlü maydanoz yapımı için:


2 çorba kaşığı irmik,


2 çay bardağı su ile pişirilir.


Tam pişince yarım çay bardağı süt ilave edilir,


1 çay kaşığı  ince kıyılmış maydanoz eklenir. Hazır hale getirilir.


Bebekler için havuç püresi yapımı:


Tam bir havuç


Yarım litre suda pişirildikten sonra püre haline getirilir, içine kızarmış ekmek bir yemek kaşığı ufalanmış peynir,


Bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir ve hazırlanır.Bebekler için mama tarifleri ve daha fazlası için sitemizi devamlı ziyaret edin.


 


Ispanak püresi yapımı:


Bir buçuk su bardağı sebze suyuna bir çorba kaşı pirinç unu ilave ederek 15 veya 20 dakika pişirilir üzerine de iki çorba kaşığı haşlanmış elde küçük parçalara ayrılmış. Ispanak eklenerek 5 dakika daha pişirilir daha sonra rendelenmiş peynir ve bir tatlı kaşı zeytinyağı eklenir ve hazırlanır.


 


Yoğurtlu sebze çorbası yapımı: Bir kepçe yoğurt bir patates bir yemek kaşığı buğday ve pirinç unu bir yemek kaşığı sıvı yağ bir tutam tuz yoğurt ile sulandırılarak Sebzeler doğranır tahıl grubundan pirinç unu ilave edilerek pişirilir.


 


Sebze çorbası yapımı: Bir küçük havuç bir orta boy patates bir orta boy domates bir yemek kaşı pirinç veya mercimek bir yemek kaşı sıvı yağ bir tutam tuz sebzeler küçük küçük doğranıp dan sonra bir yemek kaşı tahıl unu bir yemek kaşı sıvı yağ ve bir tutam tuz konularak hazırlanır.


 


Karışık sebze maması yapmak içinde üç fincan su bir tutam tuz iki orta boy havuç bir orta boy patates biraz ıspanak, 40 dakika ağzı kapalı bir tencerede pişirilir. Cam süzgeçten geçirilerek hiç ezmeden sebzeleri suyu bir kaba alınır bir çay kaşı irmik ilave edilerek beş dakika kaynadıktan sonra bir hafta sonrada havuçlar patatesler ezilerek bir püre  kıvamına getirilerek can süzgeçten geçirilir. İçine irmik katarak hazırlanır. Bu karışıma ek olarak maydanoz ıspanak, domates, enginar, brokoli gibi faydalı Sebzeler ve besinler eklenerek zenginleştirir. Bebeklere sebze suyu da yapabilirsiniz 1 litre su bir havuç bir patates bir dilim kabak birkaç yaprak marul bir elma kabuğu biraz ıspanak bunları kısık ateşte kaynatarak pişirilir ve hazırlanır bebekler için ideal bir besindir ve vitamindir.


 


Özellikle bebeklere meyveleri tattırarak, meyvelerin tadını almalarını sağlamak faydalı olacaktır, vitamin açısından, daha sonraları püre yapımına geçiş sürecinde meyvelerden yapılan püreyi bebekler, daha çok sevecektir, bunun dışında bebeklere faydalı protein açısından zengin sebzeler verilmesi büyümesine sağlığına da faydalı olacaktır.


 


 



Bebekler için mama tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder